Saturday, April 10, 2010

Kadınlar hoş çocuklara meylediyor

Yeni bir araştırmaya göre toplumlarda genel Sağlık düzeyi yükselip hastalık sıklığı azaldıkça, kadınların hoşlandıkları erkek tipi 'genç ve feminen' olana doğru kayıyor.
Aberdeen Üniversitesi’nden araştırmacıların yürüttüğü çalışmaya göre, kamu sağlığının kötü, hastalıkların yaygın olduğu dönemlerde kadınlar orta yaşlarda, kalıplı ve sert görünümlü erkeklerden daha çok hoşlanıyor.
Ancak kamu sağlığının istikrarlı şekilde arttığı, hastalık sayısında azalma kaydedilen, ortalama ömrün yükseldiği dönemlerde kadınların ilgisini daha çok genç, temiz yüzlü ve zayıf erkekler çekiyor.
Proceedings of the Royal Society Bilim bülteninde yayımlanan araştırmanın ekip lideri Dr. Lisa DeBrunie, bu farklılığı kadınların ‘sağlıklı ve uzun yaşayacak çocuk sahibi olma güdüsünden kaynaklandığını söylüyor.
Daily Mail gazetesinin aktardığına göre 30 ülkede 5 bin kadının katıldığı araştırmada ayrıca o ülkelerden kamu sağlığı istatistikleri veri olarak kullanılmış. Sonuçları yorumlayan DeBrunie, hastalıkların yaygın, ölüm yaşının görece düşük olduğu dönemlerde orta yaşa gelmiş, kontrolü seven, kalıplı ve sağlıklı görünen erkeklerin ilgi çekmesinin ‘anlaşılır’ olduğunu vurguluyor.
Toplum sağlığının iyi olduğu dönemlerdeyse kadın, ruhu da yüzü gibi ‘yumuşak’ genç erkekleri daha çok beğenebiliyor. Yani erkeğin ‘temiz, pak, duygusal ve feminen’ görünümü, bu dönemde etkisini yitiren ‘uzun ömür’ kriterine kıyasla kadının ruhuna daha çok hitap ediyor.
Kadınlar 'hoş çocuklara' meylediyor

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.