Saturday, April 10, 2010

HTC nin 4G modeli Evo tanıtıldı

Son yılların en girişken ve yaratıcı firmalarından HTC, ilk 4G/WiMAX akıllı telefonunu tanıttı. EVO 4G adı verilen çok becerikli cihaz, aynı zamanda dünyada resmi duyurusu yapılıp nihai görselleri paylaşılan ilk 4G telefon ünvanını kazandı. Cihaz, Amerika’da operatör firma Sprint aracılığıyla dağıtılacak.
Tasarım ve boyutlar itibarıyla zaten çok tutulan HD2 modelinden çokça esinlenen Evo, 480x800 piksel muhteşem bir TFT LCD ekrana, 8 megapiksel ana kameraya, önde 1.3 megapiksel ikinci kameraya, 1GB sabit bellek, 512 MB RAM ve 8GB bellek kartı hediyesine sahip.
HD2 modelinde olduğu gibi 1GHz hızında Snapdragon işlemci taşıyan Evo 4G, Android 2.1 işletim sistemiyle çalışıyor.
Yüksek çözünürlüklü ekran ve kameralardan, makinenin HD görüntüleme üzerine yoğunlaştığı kolayca anlaşılıyor. 4G bağlantı hızı da elbette HD görüntü aktarımına yeter de artar.
Cihazın, sekiz başka kablosuz cihaza internet bağlantısı sağlayabilen bir ‘router’ olarak çalışabildiğini de ekleyelim. Bu özellik pek tabi 4G şebeke olduğunda işe yarayacaktır. ABD’de halen 34 milyon kişi WiMAX 4G hızına sahip. Sprint, bu rakamı yıl sonunda 120 milyona çıkarmayı planlıyor.


HTC'nin 4G modeli Evo tanıtıldı

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.