Saturday, April 10, 2010

Chavez: İnternette komplo var

Venezueala’da muhaliflerin ve bazı ABD’li sivil toplum kuruluşlarının ‘interneti kontrol ederek sansürü yaygınlaştırmakla’ suçladığı Chavez, iddiayı reddetti ve yönetimi altında internetin ülkede yayıldığını savundu.
Chavez, onu ve yönetimini eleştiren Noticiero Digital adlı siteden açıkça şikayet etmiş, internet yayıncılığının kurallara bağlı olması gerektiğini söylemişti. Başkan Chavez, son aylarda Twitter ev Facebook gibi sosyal ağları da sıkça eleştirir olmuştu.
Ancak sansür suçlamasını reddeden Chavez, kendi yönetimi altında ülkedeki internet abonesi sayısının da beş yılda 550 binden 1.5 milyıona yükseldiğini söyledi.
Pazar günü yaptığı ‘Merhaba, Başkan’ adlı ulusa sesleniş konuşmasında internette örgütlenen ve eylem hazırlıklarını yapan grupları eleştirmekten de geri kalmayan Chavez, dış destekli komploların internette örgütlendiğini belirterek “her Venezuelalı, bir internet Askeri olarak ülkesini savunmalıdır” dedi.
"İnternette karşı-devrimci faaliyetler ve darbelere şahit oluyoruz" diyen Chavez, "bütün bunların kapitalizmle sosyalizm arasındaki mücadele olduğunu" söyledi. Chavez, rakiplerini internetten "bombalayacağını" da ifade etti.
Chavez: İnternette komplo var

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.