Saturday, April 10, 2010

Alcatel-Lucent den İstanbul a Ar-Ge merkezi

Alcatel-Lucent, dünya çapındaki en yeni Ar-Ge merkezini İstanbul’da açtı.
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın onayı ve T.C. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı’nın (Başbakanlık Yatırım Ajansı) desteğiyle faaliyete geçen merkez, Alcatel-Lucent bünyesinde yeni teknolojilerle ilgili bazı çalışmaların Türkiye’den yürütülmesini sağlayacak. Alcatel-Lucent Teletaş, bu projeyle Teknoloji ihracını artırmayı hedefliyor.
Alcatel-Lucent ve Başbakanlık Yatırım Ajansı tarafından bugün yapılan ortak yazılı açıklamada, 3 aylık Proje çalışmasını takiben hayata geçirilen Alcatel-Lucent Türkiye Ar-Ge Merkezi’nde ilk etapta 62 Türk mühendisin görev alacağı, bu sayının bir yıl içinde yaklaşık olarak 100’e ulaşacağı bildirildi.
Alcatel-Lucent’in Orta ve Doğu Avrupa, BDT ülkeleri Bölge Başkanı Luis Martinez-Amago,Alcatel-Lucent bünyesindeki en son Ar-Ge Merkezi’yle ilgili olarak yaptığı açıklamada, kaliteli insan kaynağı açısından Türkiye’nin son derece yüksek üretim ve tüketim potansiyeline sahip bir ülke olduğunu vurgulayarak, “Türkiye, teknik bilgi birikimi ve kalifiye iş gücü anlamında çok büyük bir potansiyele sahip" dedi.

Alcatel-Lucent'den İstanbul'a Ar-Ge merkezi

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.